Osmanlı Vakıf Davaları

Osmanlı Vakıf Davaları

Vakıflar Genel Müdürlüğü kayıtlarına göre; Osmanlı ve Selçuklu Döneminden günümüze intikal etmiş vakıf sayısı yaklaşık 52.000 adettir. Vakıflar Genel Müdürlüğü Arşivi toplamda 39 farklı fon adı altında 8317 defter ve 2.000.000 üzerinde Osmanlıca varak halinde evraktan oluşan ülkemizin en önemli arşivlerinden birisidir. Başta Vakıflar Genel Müdürlüğü Arşivi olmak üzere Osmanlı Devletinin yönetim merkezi olan Topkapı Sarayı Arşivi, Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı, Yazma Eserler Başkanlığı ve bağlı kütüphanelerde çok sayıda vakfiye ve vakıf belgesi bulunmaktadır.

Avukat Muzaffer Demirsoy Hukuk Bürosu, Osmanlı Tapusu alanında çalışmalar yapmakta, somut olayın şartlarına göre taşınmazın durumunu değerlendirerek hukuki danışmanlık ve avukatlık hizmeti vermektedir.

Osmanlı Vakıf davalarına ilişkin detaylı bilgi sahibi olmak için aşağıdaki hazırladığımız dokümanı inceleyebilirsiniz.

osmanlı vakıf avukatı, vakıf, evkaf, mevkuf, hayri vakıf, zürri vakıf, mazbut vakıf, mülhak vakıf, vakfiye, vakıf senedi, vakıf evladı, vakıf evladı davası, galle, galle fazlası, galle alacağı, ihtiyat akçesi, tevliyet, vakıflar genel müdürlüğü, devlet arşivleri, vakıf soybağı, soybağı, yazma eserler başkanlığı, topkapı sarayı arşivi, arşiv daire başkanlığı, osmanlı vakıfları, vakıflar hukuku, osmanlı vakıflar hukuku, vakıf defterleri, vakıf avukatı, vakıf hukuku